ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O petiţie online intitulată "Demisia, Oprea! Încetaţi abuzul de coloane oficiale!" a  fost lansată pe petitieonline.com. În paralel, mai multe ONG-uri cer demisia lui Oprea, considerat vinovat de moartea polițistului de la Rutieră.

Documentul prin care se cere demisia vicepremierului pentru securitate naţională a fost semnat de peste 11.000 de persoane. 

De asemenea, mai multe organizaţii neguvernamenatele cer demisia lui Gabriel Oprea după accidentul în care a murit un poliţist care asigura deplasarea acestuia. Reprezentanţii societăţii civile vor să afle dacă vicepremierul a folosit legal coloana oficială. Până acum, Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie. 
 
Poliţistul care a plătit cu viaţa pentru ca vicepremierul Gabriel Oprea să ajungă repede undeva, într-un loc neprecizat în comunicatul poliţiei, era temporar în fruntea coloanei oficiale. Cel pe care îl înlocuia este în concediu medical. În urmă cu o lună şi el a fost implicat într-un accident rutier, pe când îi croia drum lui Gabriel Oprea prin traficul din Bucureşti.  

Demisia prin care se cere demisia ministrului de Interne poate fi semnată AICI.