ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1.500 de pastori și lideri creștini din Marea Britanie, prin intermediul unei scrisori deschise adresate premierului Boris Johnson, au cerut interzicerea introducerii în Marea Britanie a pașapoartelor de vaccinare. Pe lista semnatarilor se află și câțiva pastori români, anunță Alianța Renașterea Națională.

Vă prezentăm câteva argumente pe care semnatarii le-au adresat premierului prin intermediul scrisorii deschise:

"Introducerea pașapoartelor de vaccin ar constitui o formă neetică de constrângere și încălcare a principiului consimțământului informat.
 
Oamenii pot avea diverse motive pentru care nu pot sau nu doresc să primească vaccinuri disponibile în prezent, inclusiv, pentru unii creștini, probleme serioase de conștiință legate de etica fabricării sau testării vaccinurilor.
 
Riscăm să creăm o societate pe două niveluri, un apartheid medical în care o categorie inferioară de persoane care refuză vaccinarea sunt excluse din domeniile semnificative ale vieții publice.
 
Există, de asemenea, o teamă legitimă că acest sistem ar fi capătul subțire al penei care ar duce la o stare permanentă de lucruri în care statutul de vaccin COVID ar putea fi extins pentru a cuprinde alte forme de tratament medical și poate chiar și alte criterii dincolo de acesta.
 
Această schemă are potențialul de a aduce sfârșitul democrației liberale așa cum o cunoaștem și de a crea un stat de supraveghere în care guvernul utilizează tehnologia pentru a controla anumite aspecte ale vieții cetățenilor.
 
Ca atare, aceasta constituie una dintre cele mai periculoase propuneri de politici care au fost făcute vreodată în istoria politicii britanice.

În cele din urmă, în calitate de lideri creștini, dorim să afirmăm că nu avem în vedere circumstanțe în care să ne putem închide ușile celor care nu au pașaport de vaccin, certificat de test negativ sau orice altă „dovadă de sănătate. (...)
 
Mesajul pe care îl propovăduim este dat de Dumnezeu pentru toți oamenii și nu constă în nimic altceva decât darul gratuit al harului oferit în Iisus Hristos, cu chemarea universală la pocăință și credință în el.
 
A refuza intrarea oamenilor să audă acest mesaj dătător de viață și să primească această slujire dătătoare de viață ar fi o trădare fundamentală a lui Hristos și a Evangheliei.
 
Bisericile și organizațiile creștine sincere nu au putut face acest lucru și, în calitate de lideri creștini, am fi obligați să rezistăm energic oricărui astfel de act al Parlamentului".

Scrisoare poate fi citită integral aici!