ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 2,6 milioane de măști neconforme au fost oprite de la vânzare într-o singură zi de comisarii Protecției Consumatorului în județul Prahova.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Prahova au oprit definitiv de la comercializare, vineri, un număr de 2.623.900 de măști neconforme, în urma unui control efectuat la un comerciant din acest județ, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). 

„În urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX - a celei de-a 26-a alerte românești în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a extins verificările referitoare la acest tip de mască.
 
Astfel, în urma controalelor care s-au desfășurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăți măști care corespundeau alertei RAPEX menționate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic și se afla deja în depozitele acestuia, precum și în toate magazinele sale din România.
 
ANPC reamintește operatorilor economici că aceste verificări vor continua și în perioada următoare și îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfășoiară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, se menționează în comunicatul ANPC.

RAPEX, sistemul european de alertă rapidă privind produsele nealimentare a validat vineri, 26 martie 2021, cea de-a 26-a alertă inițiată de ANPC în privința comercializării unor măști de protecție neconforme.
 
Nu putem însă a nu ne întreba ce se întâmplă cu cei care au cumpărat și purtat de bune unele dintre măștile NECONFORME, înainte ca ele să fie retrase de la vânzare.