ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul pentru Viață 2016 a adunat și în acest an mii de oameni. La Iași, peste 2000 de persoane au ținut să ia parte la această manifestare, organizată de Pro Vita Iași și Asociația Studenți pentru Viață, în semn de susținere față de femeie și de viața pe carea aceasta o poartă în pântece.

Potrivit unui comunicat al asociației Pro Vita Iași,participanții au pornit din Piața Unirii spre Str. Gavriil Musicescu, Bulevardul Independenței, Strada Elena Doamna, Strada Anastasie Panu și s-au oprit în fața Catedralei Mitropolitane, de pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Ei au purtat bannere cu mesajele: „Am observat că toți cei care vor legalizarea avorturilor  sunt deja născuți.”, „Alege viața!”, „Bărbații adevărați nu presează femeile să facă avort.”, „Cu fiecare copil un înger vine în lume”, „Fiecare copil merită o poveste” „Fiecare copil merită o zi de naștere”.

În acest an, tema  Marșului pentru Viață a fost „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, organizatorii dorind să atragă atenția asupra faptului că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă; binele se construiește unul pe altul, iar familia  și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general,  și femeile aflate în criză de sarcină, în particular. 

Marșul pentru Viață a fost organizat de Pro Vita Iași, alături de Asociația Studenți pentru Viață – București,  și în parteneriat cu Youth Association for personal Development and Innovative Programs Iași  și Asociația Familia Tradițională, cu sprijinul altor instituții locale, precizează comunicatul.

„Încercăm ca aceste evenimente pe care le organizăm, în aceste marșuri, să nu fie manifestări de protest, ci să fie mărturii; să fie o trăire a bucuriei, o trăire a lucrurilor care ne reprezintă  și o trăire a firescului, cum ne place nouă să spunem.  Și ce poate să fie mai firesc decât familia care înseamnă mama, tata, familia care înseamnă copilașii pe care-i  ținem de mână, copilașii   care   au   crescut   și  sunt   mai   înalți   decât  noi,   dar   și   copilașii   care   sunt  în   burtica mamelor?”,   a   spus  părintele   Radu   Brînză,   coordonatorul   Departamentului  Pro   Vita  al Arhiepiscopiei Iașilor.

Părintele Felician  Tiba, din partea  Oficiului   pentru  Familii  al  Episcopiei Romano-Catolice a spus: „Este unul din puținele marșuri la care nu cerem nimic, ci am venit să apărăm ceea ce avem. În sfârșit, ne arătăm  și noi mulțumiți de faptul că avem  și trebuie doar să apărăm ceea ce avem. E vorba de acest dar extraordinar de frumos care este viața".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews