Peste 600 elevi din toată țara participă, în perioada 01-05 mai 2019, la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, care se desfășoară anul acesta în Oradea, informează Basilica.
 
Potrivit sursei citate, deschiderea festivă a Olimpiadei a avut loc miercuri la ora 17:00 în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea cu o slujbă de Te Deum la care a participat Preasfințitul Părinte Sofronie.
Episcopul Oradiei le-a spus elevilor că educația religioasă, care odinioară era „act de curaj în mărturisirea credinței”, pentru generațiile de astăzi este „un adevărat privilegiu”:
 
„Noi nu am învățat religie la școală pentru că nu era permis, dar, totuși, am învățat de la părinții noștri și folosindu-ne de manualele de religie de dinainte de instaurarea regimului comunist, acasă, în mare secret. Mai mult, la școală, în pauze, vorbeam cu colegii despre Dumnezeu și am ajuns chiar să ducem Sfânta Scriptură la școală și să o împrumutăm colegilor. Astfel, ceea ce odinioară era un act de curaj în mărturisirea credinței, pentru dumneavoastră, generațiile de astăzi, din anul 1990 începând, este un adevărat privilegiu”, a subliniat episcopul Oradiei.
 
Cei peste 600 de elevi au susținut joi proba scrisă din cadrul concursului, după care, în zilele următoare, vor vizita diferite obiective religioase și culturale din Oradea și județul Bihor.
 
Festivitatea de premiere a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 4 mai 2019, începând cu ora 16:00, la Catedrala Episcopală din Oradea.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews