ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup internațional, format din medici și oameni de știință, a semnat o declarație prin care acuză modul de gestionare al pandemiei, prin faptul că, la nivel politic, s-a împiedicat utilizarea tratamentelor care puteau salva pacienți și îi acuză de crime împotriva umanității pe cei care au luat astfel de decizii, scrie The Defender.

Până luni dimineață, Declarația medicilor a strâns peste 5.000 de semnături. Semnatarii au acuzat factorii de decizie politică că forțează o strategie de tratament "unică pentru toți", ceea ce duce la "boli și morți inutile", în loc să "susțină conceptele fundamentale ale individualizării".
 
ACTUALIZARE 30/09/2021: Numărul de semnături a depășit 7000.

Potrivit Global COVID Summit, declarația a fost creată de medici și oameni de știință în timpul Summitului COVID de la Roma. 

Semnatarii sunt profesioniști, dintre care mulți se află în prima linie a tratamentului pacienților COVID.

Global COVID Summit a raportat:

"Deși semnatarii declarației sunt diverși în specialitățile lor, în filozofiile de tratament și în opiniile lor medicale, aceștia s-au ridicat pentru a lua o poziție colectivă împotriva măsurilor autoritare luate de corporații, asociații medicale și guverne și agențiile lor respective”.

În declarație se afirmă:

"Declarația medicilor a fost citită pentru prima dată la Summit-ul COVID de la Roma, catalizând o explozie de sprijin activ din partea oamenilor de știință și a medicilor din întreaga lume. Acești profesioniști nu se așteptau la amenințări la adresa carierei, la asasinarea caracterului, la cenzurarea lucrărilor și cercetărilor, la blocarea conturilor sociale, la manipularea rezultatelor căutărilor, la interzicerea studiilor clinice și a observațiilor pacienților, precum și la modificarea sau omiterea istoriei lor profesionale și a realizărilor lor în mediile academice și în presa mainstream.

Mii de oameni au murit din cauza COVID ca urmare a faptului că li s-a refuzat un tratament timpuriu care le-ar fi salvat viața. Declarația este un strigăt de luptă al medicilor care luptă zilnic pentru dreptul de a-și trata pacienții și pentru dreptul pacienților de a primi aceste tratamente - fără teama de interferențe, represalii sau cenzură din partea guvernului, a farmaciilor, a corporațiilor farmaceutice și a marilor companii de tehnologie."

Semnatarii au creat o platformă de informații COVID "rezervată exclusiv medicilor - și oamenilor de știință", astfel încât cetățenii să poată lua decizii în cunoștință de cauză pentru familiile lor "fără întreruperi, manipulări, politizare sau profituri din partea unor forțe externe, din afara relației medic-pacient".

Medicii care doresc să semneze declarația, o pot face acum pe platforma Global Covid Summit.