ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La inițiativa grupului civic Starea de Libertate, comitete cetățenești din majoritatea orașelor țării s-au întâlnit luni dimineață pentru a depune la birourile parlamentarilor petiții atât colective, cât și în nume propriu, cu semnătură olografă, pentru a-i determina pe deputați să voteze împotriva legii certificatului de vaccinare și împotriva celei privind obligativitatea vaccinării.

Sub sloganul „RESPINGEM LIBERTATEA PE CARTELĂ”, comitetele cetățenești au depus luni, 18 octombrie, simultan în toată țara, petiții individuale și colective prin care le-au solicitat deputaților să voteze împotriva certificatului Covid și a vaccinării obligatorii.

Printre orașele care s-au alăturat acțiunii cetățenești se număra: București, Timișoara, Baia Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Târgoviște, Drobeta Turnu Severin, Bacău, Slobozia, Galați, Pitești, Craiova, Constanța și altele.  

Unii dintre participanți au depus și petiții împotriva legii 5G care prevede instalarea de antene de telecomunicații dăunătoare sănătății pe fiecare stâlp sau panou stradal. După cum ActiveNews a informat, acest proiect legislativ se află pe ultima sută de metri la camera deputaților, riscând să fie transformat în lege în următoarea lună. Modelul pentru această petiție se găsește pe pagina Stop5GRomânia.ro, iar modelul petiției împotriva legii vaccinării obligatorii, pe ActiveNews.ro. VIDEO:

Cei care au depus petiții pe toate cele 3 subiecte ardente la ora actuală (pașapoartele de vaccinare, legea vaccinării obligatorii, legea 5G) s-au folosit de dreptul lor cetățenesc la petiționare, garantat de Constituția României și de Legea petiționării.