ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, consideră că soluția pentru ca românii să iasă învingători din lupta cu noul coronavirus este aceea de a consuma produse românești. „Primii învingători vor fi făuritorii de hrană, chiar dacă mulți dintre ei au peste 65 ani”, a scris Daea într-un mesaj postat pe Facebook.

„Să mâncăm alimentele noastre!

Consumând produse românești, vom fi mai puternici în lupta corp la corp cu dușmanul nevăzut, necunoscut și neînvins.

Îl vom birui !

Primii învingători vor fi făuritorii de hrană, chiar dacă mulți dintre ei au peste 65 ani.

Oare de ce?

Și pentru că mănâncă din ce produc!

Să îi ajutăm!

Ei să producă și toți să consumăm. Așa vom învinge!”, a scris fostul ministru.


Fostul ministru  a lansat și la începutul lunii un apel face un apel la toți cei care au responsabilitatea domeniului în acest moment, rugându-i să lase orgoliile și să se implice direct în rezolvarea problemelor specifice ale agriculturii. Petre Daea a menționat, printre altele, necesitatea deblocării Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea, prin care ar putea fi vândute produsele fermierilor autohtoni. Fostul ministru al Agriculturii susținea că este momentul ca România să forțeze investițiile în agricultură pe fondul relaxării restricțiilor legate de deficitul bugetar anunțate de Comisia Europeană, pentru stoparea plecarii românilor care pleacă să lucreze în agricultura altor țări.