ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Produsele românești sunt mai scumpe decât cele din import pentru că fermierii nu dispun de facilități de prelucrare și comercializare a cărnii și laptelui, susține ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Produsele alimentare românești sunt mai scumpe decât cele din import, pentru că fermierii locali nu dispun de facilități de prelucrare și comercializare a cărnii și laptelui, a afirmat, ieri, ministrul agriculturii Petre Daea, la Cluj-Napoca, unde s-a oprit în acest weekend caravana "Alege oaia".

El a promis că autoritățile se vor implica mai mult în amenjarea unor abatoare și puncte de colectare, pentru a se elimina intermediarii.

„Fermierii știu ce au de făcut. Noi trebuie să-i sprijinim, dezvoltând interesul de consum al populației, în așa fel încât aceste produse să fie cumpărate, nu trebuie să rămânem doar la promovare. Și împreună lucrăm,  inclusiv cu fermierii să avem puncte de sacrificare, să avem puncte de prezentare, să avem locuri în care crescătorul de ovine să poată să vină cu produsul și să-l valorifice, că dacă sunt mulți intermediari, fiecare vrea să câștige, și atunci cel ce pierde este consumatorul și apoi producătorul”, a declarat Daea, citat de Radio România Actualități.

Campania "Alege oaia" a fost demarată de Ministerul Agriculturii la începutul lunii noiembrie pentru promovarea consumului de carne de ovine.