ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că toți proprietarii de porci sacrificați vor fi despăgubiți. Totodată, întrebat de ce nu a cerut demisia directorului ANSVSA care a amânat controlul anual făcut de veterinar în ferme și gospodării, Daea a răspuns „este timp și de răfuială, și de analiza greutăților”, arătând că reproșează științei, în primul rând, că nu a găsit soluția pentru a preveni răspândirea acestui virus, scrie news.ro.  
„O lume întreagă nu este în stare să pună stavilă acestui virus. Reproșez științei în primul rând că nu a găsit până la această dată, în condițiile în care această molimă este de 41 de ani în Sardinia, nu a găsit soluția pentru a preveni această molimă”.

Peste porcină africană a fost confirmată în douăsprezece județe, fiind depistate peste 800 de focare.

Petre Daea a afirmat, miercuri seară, la Realitatea TV, că medicii veterinari sunt cei care stabilesc dacă este sau nu nevoie de eliminarea porcilor din zonele afectate de pesta porcină africană. „Eu susțin măsura pe care o stabilesc medicul veterinar, pentru că el este stăpânul bolii, el trebuie să fie stăpânul condițiilor de eradicare a bolilor respective, pentru că este îndrituit de lege și este autorizat de profesia pe care o are ca medic veterinar. (...) Medicul veterinar este Dumnezeul bolii. El trebuie ascultat, susținut”, a spus Daea.