ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit cu noi precizări privind consumul de gândaci. Social democratul a afirmat că nu înțelege cum lumea poate consuma insecte: 

„Ați crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de gândacul de bucătărie…Dumneavoastră ați văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi și pe scările blocului. Nici nu îți vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat Petre Daea, la Antena3, citat de RomâniaTV.

Întrebat cum îi poate apăra pe români de valul de gândaci și de viermi uscați, ministrul Agriculturii a răspuns:
 
„Vă spun ce trebuie să faceți. În momentul în care avem mâncare în România, unde să o facem în România, avem sol în România, avem posibilitatea să creștem animale în România, avem posibilitatea să ne hrănim cu tot ceea ce avem în acest perimetru extraordinar…”.

Ministrul a mai fost chestionat, totodată, dacă nu există riscul să vină de la Uniunea Europeană o directivă care să ne spună să nu mai mâncăm porc, ci altceva.

„Saliva nu pornește de la directivă. Saliva pornește de la gust. Dacă aveți gust și vă salivează, dacă salivați pentru gândac, îl mâncați. Nu vă oprește nimeni.

Să ne păstrăm identitatea, să ne păstrăm tradiția, să ne păstrăm patrimoniul gastronomic și să îl valorificăm în același timp”, a completat Petre Daea.