Ploile violente care au lovit România fără oprire, au lăsat un adevărat dezastru în urmă. Apele au măturat totul în calea lor, au inundat sute de locuințe și au rupt zeci de drumuri, iar culturile din zonele afectate de dezastru au fost compromise definitiv, 
 
Ministrul Agriculturii a declarat, pentru B1 TV, că România s-a confruntat pentru prima dată cu patru tipuri diferite de fenomene meteo extreme și afirmă că vor fi despăgubite persoanele ale căror culturi au fost distruse de inundații. 
 
„Sunt fenomene naturale extreme. Eu vin acum de la Ploiești, de la Electromecanica, am fost acolo să discut cu directorul. Am fost să discut acolo, la fața locului, cu cei care realizează rachete antigrindină și să putem face față solicitărilor momentului.”E pentru prima dată când ne întâlnim, în România, cu patru fenomene extreme în același timp: secetă în Tulcea - acolo acționăm cu sistemul de irigații -, cu inundații, cu băltiri pe suprafețe mari și cu fenomene extrem de agresive de căderi de grindină.
Daea susține că ar putea veni inclusiv bani europeni pentru sprijinirea fermierilor.

Acolo unde au fost compromise culturile am discutat cu fermierii, prin oamenii noștri din județe, care fac procese verbale pentru a constata pagubele. Unele societăți, prin grija fermierilor, s-au și asigurat”, a declarat Daea, pentru B1 TV.

Întrebat dacă vor fi despăgubiți oamenii ale căror culturi au fost compromise definitiv, Daea a răspuns: ”evident că se vor face calculele respective, vedem care e gradul de afectare și apoi o să fie asemenea intervenții”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews