ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ploile violente care au lovit România fără oprire, au lăsat un adevărat dezastru în urmă. Apele au măturat totul în calea lor, au inundat sute de locuințe și au rupt zeci de drumuri, iar culturile din zonele afectate de dezastru au fost compromise definitiv, 
 
Ministrul Agriculturii a declarat, pentru B1 TV, că România s-a confruntat pentru prima dată cu patru tipuri diferite de fenomene meteo extreme și afirmă că vor fi despăgubite persoanele ale căror culturi au fost distruse de inundații. 
 
„Sunt fenomene naturale extreme. Eu vin acum de la Ploiești, de la Electromecanica, am fost acolo să discut cu directorul. Am fost să discut acolo, la fața locului, cu cei care realizează rachete antigrindină și să putem face față solicitărilor momentului.”E pentru prima dată când ne întâlnim, în România, cu patru fenomene extreme în același timp: secetă în Tulcea - acolo acționăm cu sistemul de irigații -, cu inundații, cu băltiri pe suprafețe mari și cu fenomene extrem de agresive de căderi de grindină.
Daea susține că ar putea veni inclusiv bani europeni pentru sprijinirea fermierilor.

Acolo unde au fost compromise culturile am discutat cu fermierii, prin oamenii noștri din județe, care fac procese verbale pentru a constata pagubele. Unele societăți, prin grija fermierilor, s-au și asigurat”, a declarat Daea, pentru B1 TV.

Întrebat dacă vor fi despăgubiți oamenii ale căror culturi au fost compromise definitiv, Daea a răspuns: ”evident că se vor face calculele respective, vedem care e gradul de afectare și apoi o să fie asemenea intervenții”.