ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Petrică Leașcu, fostul preot lăudat de Vasile Bănescu după ce a fost folosit de anticreștinii de la Recorder ca să-i însceneze Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, o scenetă video ajunsă la DNA în formă editată și cu originalul dispărut, îi face acum noi probleme lăudătorului lui: i-a făcut Plângere Penală chiar Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul BOR și Arhiepiscopul Bucureștilor și Mitropolitul Munteniei și Dobrogei.

Recent, Petrică Leașcu, venise cu declarații-bombă, afirmând că angajații Recorder au primit indicații chiar de la Patriarhul Daniel și de la Bănescu pentru a-l expune pe ÎPS Teodosie

Acum îi dă din nou dureri de cap purtătorului de cuvânt al Patriarhului, după ce, într-o postare de zilele aceastea de pe contul său de Facebook, „denunțătorul”-instigator Petrică Leașcu anunță:

„Nu sunt nebun. Lupt până la capăt.

Azi, 21 februarie 2024, am formulat la DNA,

1. Plângere penală pentru abuz în serviciu

2. Denunț privind fapte de corupție la adresa Patriarhului Daniel Ciobotea, funcționar public în sensul legii penale.

În legătură cu Decizia 1/2024 pronunțată de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, am sesizat DNA Bacău privind presiunea și încercarea de intimidare a mea în calitate de martor și am cerut să-mi acorde statutul de martor protejat.

De asemenea, am cerut Tribunalului Bacău să anuleze respectiva Hotărârea pe motiv că încalcă Legea 361/2022, legea avertizorului de interes public.

"Nimeni nu este mai presus de lege."

Art. 16 Constituția României”, își încheie comunicatul Petrică Leașcu, completându-l cu o filmare din fața sediului central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În transmisia VIDEO (mai jos) Petrică Leașcu afirmă uimitorul lucru că unul dintre motivele pentru care face această plângere este și blocarea repetată la nivelul Cancelariei a Memoriului privind Mitropolia Tomisului. Cererea respectivă a fost adresată de Înaltpresfințitul Părinte Teodosie Sfântului Sinod și președintelului acestuia, dar din cauza blocării ei repetate aceasta nu poate să ajungă pe masa sinodalilor pentru a fi dezbătută în mod firesc și apoi votată.

Petrică Leașcu i se adresează direct lui Vasile Bănescu pentru că a îndrăznit să-l amenințe pe IPS Teodosie și afirmă că Patriarhul Daniel îi încalcă Arhiepiscopului Tomisului un drept inalienabil, fundamental, al statului de drept.

Fostul „denunțător” fără voie al Arhiepiscopului Teodosie atrage atenția că Sinodul a împărțit Mitropolia Ardealului în două mitropolii, după ce IPS Bartolomeu Anania a bătut cu pumnul în masă pentru Mitropolia Clujului. Noul denunțător al Patriarhului Daniel îl acuză pe acesta de „trafic de influență” la Secretariatul de Stat pentru Culte. Acum DNA are încă un dosar în lucru. „Nu fiți ticăloși!”, mai exclamă acesta la adresa celor care blochează Memoriul Mitropoliei Tomisului la Cancelariile din Deal și de la poala lui. VIDEO: