ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cu câteva zile înainte de împlinirea unui an de la moartea soțului ei, prezbitera Petronela Bărăscu a scris pe Facebook un emoționant mesaj despre caracterul efemer al vieții pământești, nădejdea creștinilor și datoria de a-L sluji pe Dumnezeu. Aceste gânduri i-au fost inspirate de suferințele pe care le-a îndurat odată cu plecarea la Cele Veșnice a preotului Marius Gabriel Bărăscu, fostul paroh al bisericii ortodoxe din Parava, județul Bacău.

„Au mai rămas doar câteva zile până la Revelionul meu, data de la care pornesc numărătoarea anilor străpunși de dorul celui plecat să se roage pentru noi de Acolo, din fața tronului Celui Ce pe toate le ține.

Timpul își ține neobosit rânduiala, așteptând semnul Stăpânului care să-l oprească, făcând loc Veșniciei.

Ne înfioară gândul că va veni și pentru noi momentul acela și ne agățăm disperați de viață. Fugim de greutăți, de suferințe și ne epuizăm sufletul în căutarea fericirii pământești, uitând că suntem chemați să lăsăm toate și să-L urmăm pe calea cea strâmtă și cu chinuri. Am primit viața în dar, suntem datori s-o prețuim ca timp al mântuirii noastre.

După plecarea părintelui am înțeles că nimic nu ne aparține și că toate izvorăsc din mâna Dumnezeului milei și al iubirii de oameni. Viața e un dar, pentru că nu toți au primit-o și nimeni nu o poate prelungi prin propriile sale puteri. Sănătatea e un dar pentru că nu toți o au și oricând se poate pierde; soțul/soția, copiii sunt daruri primite de Sus și nu toți se pot bucura de ele; prietenii, oamenii pe care îi întâlnim, frumusețea, talentul (talanții), firea noastră, virtuțile, toate sunt minunate pricini pentru care n-ar trebui să încetăm să-L slăvim pe Dătătorul lor.

Când pierdem unul din aceste daruri, să mulțumim că încă le avem pe celelalte. Să nu cârtim că ni s-a luat, pentru că nu a fost cu adevărat al nostru, ci al Celui Ce ne-a învrednicit de el. Ale noastre sunt doar păcatele, neputințele și slăbiciunile de care suntem cuprinși și care ne împiedică să descoperim adevărata fericire.

Dragii noștri,

Păstrând vie amintirea Părintelui în sufletele noastre, cu toată dragostea va așteptăm la pomenirea de un an ce va avea loc după cum urmează:

  • în data de 7 august, ziua nașterii sale în ceruri, de praznicul Sfintei Teodora, la mănăstirea Sihla, cea atât de mult iubită, se va săvârși Sf. Liturghie și apoi slujba parastasului;

  • în data de 8 august, de ziua nașterii trupești a părintelui, la biserica din Parava, începând cu orele 8, se va sluji Sf. Liturghie, iar de la orele 11 la mormânt se va săvârși slujba parastasului și masa de obște în casa praznicală.

Vă așteptăm să ne rugăm împreună pentru sufletul celui pe care nu-l vom uita niciodată și pentru mângâierea sufletelor noastre, rugând pe Domnul să ne facă părtași Bucuriei celei Veșnice! AMIN!”, este mesajul emoționant împărtășit de prezbitera Petronela Bărăscu pe Facebook.

Mamă a 4 copii, neputând continua să trăiască în locuința de serviciu a soțului decedat, Petronela Bărăscu a fost ajutată, prin colecta la care au contribuit mai multe structuri bisericești și organizații laice, să se mute într-un apartament la Bacău, după cum relata ActiveNews în 2019.  

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews