ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA a aprobat luni, 23 august 2021, primul vaccin COVID-19. Acesta era cunoscut sub numele de „vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19” și va fi comercializat sub numele de „Comirnaty”, pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 16 ani. De asemenea, vaccinul continuă să fie disponibil în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA), inclusiv pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și pentru administrarea unei a treia doze la anumite persoane imunocompromise, se arată într-un comunicat emis de FDA. Este suspectă graba cu care s-au acordat atât autorizația de urgență, cât și autorizația definitivă în cazul „vaccinului” Comirnaty, având în vedere că alte produse așteaptă ani de zile până la obținerea autorizației, în timp ce „voinicul” Pfizer crește într-un an cât alții în șapte.

„Aprobarea de către FDA a acestui vaccin este o piatră de hotar în lupta noastră continuă împotriva pandemiei de coronavirus. În timp ce acest vaccin și alte vaccinuri au îndeplinit standardele științifice riguroase ale FDA pentru autorizarea utilizării de urgență (EUA), ca primul vaccin COVID-19 aprobat (deplin) de FDA, publicul poate fi foarte încrezător că acest vaccin îndeplinește standardele înalte de siguranță, eficacitate și calitate a producției pe care FDA le solicită pentru un produs aprobat (deplin)”, a declarat dr. Janet Woodcock, comisar interimar al FDA. „Deși milioane de oameni au făcut deja vaccinuri COVID-19 în condiții de siguranță, recunoaștem că, pentru unii, aprobarea unui vaccin de către FDA poate insufla de acum înainte o încredere suplimentară pentru a se vaccina. Etapa de astăzi ne aduce cu un pas mai aproape de schimbarea cursului acestei pandemii în SUA”, se arată în comunicatul FDA scris într-o limbă de lemn din care mai lipseau doar „mărețele realizări ale socialismului” pentru a ne aminti de timpuri pe care le credeam definitiv apuse.
 
Începând cu 11 decembrie 2020, vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 a fost disponibil sub autorizație pentru uz de urgență (EUA) pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, iar autorizația a fost extinsă și la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani pe 10 mai 2021. Autorizațiile pentru uz de urgență pot fi acordate de către FDA în timpul urgențelor de sănătate publică pentru a oferi acces la produse medicale ce pot fi eficiente în prevenirea, diagnosticarea sau tratarea unei boli, cu condiția ca FDA să stabilească faptul că beneficiile cunoscute și potențiale ale unui produs utilizat pentru a preveni, diagnostica sau trata boala depășesc riscurile cunoscute și potențiale ale acestuia.
 
„Vaccinul” Comirnaty conține ARN mesager (ARNm), un tip de material genetic. ARNm este folosit de organism pentru a produce o imitație a uneia dintre proteinele din virusul care provoacă COVID-19. Potrivit FDA, „beneficiul” unei persoane care face acest vaccin este că sistemul său imunitar va reacționa în cele din urmă în mod defensiv la virusul care provoacă COVID-19. Cu toate acestea, situația din teren a demonstrat că mulți dintre cei spitalizați cu Covid în ultima lună erau oameni vaccinați. ARN-ul mesager din „vaccinul” Comirnaty este prezent în organism doar pentru o perioadă scurtă de timp și nu este încorporat în - și nici nu modifică - materialul genetic al unui individ, susține FDA. Comirnaty are aceeași formulă ca și vaccinul omonim care primise autorizație de urgență și se administrează într-o serie de două doze, la interval de trei săptămâni. Cu toate acestea, după ce s-a demonstrat că „protecția” oferită de „vaccin” durează cam 6-8 luni, oficialii companiei producătoare au pregătit și o a treia doză, care să facă față variantei Delta a Covid-19. Cum valul 4 se spune că va fi urmat de valul 5 ș. cl., ne putem gândi că se pregătește vaccinarea perpetuă a celor care au crezut că s-au vaccinat „complet” și, astfel, au scăpat de griji.