ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer a avut luni seară o întâlnire online cu autoritățile de reglementare din SUA, în vederea obținerii unei autorizații de utilizare de urgență pentru o treia doză de „vaccin” COVID, însă reprezentanții din domeniul sănătății nu au fost convinși și au cerut mai multe date.

Directorii Pfizer s-au întâlnit luni seară într-o conferință online cu oamenii de știință de nivel înalt și cu autoritățile de reglementare din SUA, pentru a insista cu privire la autorizarea rapidă a unor noi doze de rapel Covid, în contextul în care agențiile federale de sănătate au declarat săptămâna trecută că nu sunt necesare astfel de doze suplimentare, informează The Defender.

În urma întâlnirii, reprezentanții din sănătate au declarat că vor fi necesare mai multe date și, eventual, mai multe luni înainte ca autoritățile de reglementare să poată stabili dacă sunt necesare noi doze de rapel.

În timpul întâlnirii online, care a durat o oră, directorul științific al Pfizer s-a adresat unui grup de medici din cadrul guvernului federal, printre care: Dr. Fauci, director NIAID; Dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC); Dr. Francis Collins, director al Institutelor Naționale de Sănătate; Dr. Vivek Murthy, Chirurgul General al SUA; Dr. Janet Woodcock, comisar interimar al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA); Dr. Rachel Levine, secretar adjunct pentru sănătate; și Dr. David Kessler, director științific al echipei de răspuns COVID a administrației Biden.

Întâlnirea a fost considerată în mare măsură una de curtoazie, după ce anunțul Pfizer de săptămâna trecută că va solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul său de rapel a dus la reacții de respingere din partea FDA și CDC.

Cele două agenții au răspuns la anunțul făcut de Pfizer printr-o declarație comună, emisă săptămâna trecută de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), în care au declarat că americanii complet vaccinați nu au nevoie de rapeluri în acest moment și că lipsesc dovezile științifice în acest sens.

„CDC și FDA au spus că, pe baza datelor pe care le deținem în acest moment, nu avem nevoie de încă un rapel”, a declarat luni Fauci la CNN. „Asta nu înseamnă că lucrurile nu se vor schimba. S-ar putea să avem nevoie, de fapt, la un moment dat, să dăm rapeluri, fie la toată lumea, fie la anumite grupuri specifice, cum ar fi persoanele în vârstă sau cele cu afecțiuni subiacente”, a spus Fauci.

„A fost o întâlnire interesantă”, a declarat Fauci. „Și-au împărtășit datele. Nu a existat nimic care să semene cu o decizie. Aceasta este doar o piesă dintr-un puzzle mult mai mare și este o parte a datelor, așa că nu se pune problema unui argument convingător în nicio direcție”.

Cu toate acestea, Pfizer a calificat întâlnirea drept „productivă”:

„Am avut o întâlnire productivă cu reprezentanții din domeniul sănătății publice din SUA cu privire la componentele programului nostru de cercetare și la datele preliminare despre rapel, reieșite din studiile pe care le avem în derulare. Atât Pfizer, cât și guvernul SUA împărtășesc un sentiment de urgență în a preîntâmpina virusul care provoacă COVID-19 și, de asemenea, suntem de acord că datele științifice vor dicta următorii pași în procesul riguros de reglementare pe care îl urmăm întotdeauna”.

Pfizer a declarat că va publica „mai multe date definitive într-o revistă de specialitate și va continua să colaboreze cu autoritățile de reglementare pentru a se asigura că vaccinul continuă să ofere cel mai înalt grad de protecție posibil”.

Potrivit The New York Times, HHS, care a organizat întâlnirea, a emis propria declarație prin care a reiterat poziția administrației: „În acest moment, americanii complet vaccinați nu au nevoie de o doză de rapel”, a declarat agenția.

Însă administrația este pregătită pentru doze de rapel dacă știința demonstrează că sunt necesare, a adăugat purtătorul de cuvânt, și va continua să analizeze orice date noi pe măsură ce acestea devin disponibile.