ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal a respins miercuri o încercare a Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), cu sprijinul Pfizer, de a amâna publicarea, ordonată de instanță, a aproape 400.000 de pagini de documente referitoare la aprobarea vaccinului COVID al Pfizer, transmite The Defender.

 
Judecătorul federal Mark Pittman de la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Nord din Texas, într-un ordin emis la 2 februarie, a declarat că FDA trebuie să publice versiuni redactate ale documentelor în cauză, conform următorului calendar de divulgare:

  • 10.000 de pagini fiecare, cu termen de predare până la 1 martie și 1 aprilie 2022.
  • 80.000 de pagini fiecare, care trebuie prezentate la sau înainte de 2 mai, 1 iunie și 1 iulie 2022.
  • 70.000 de pagini, care trebuie produse până la 1 august 2022 sau înainte de această dată.
  • 55.000 de pagini pe lună, în prima zi lucrătoare a fiecărei luni următoare sau înainte de aceasta, până la finalizarea eliberării documentelor.

PHMPT, un grup format din peste 30 de profesioniști din domeniul medical și al sănătății publice și oameni de știință de la instituții precum Harvard, Yale și UCLA, a intentat în septembrie 2021 un proces împotriva FDA după ce agenția a refuzat cererea sa inițială în temeiul FOIA.

În acea solicitare, PHMPT a cerut FDA să publice "toate datele și informațiile pentru vaccinul Pfizer", inclusiv datele privind siguranța și eficiența, rapoartele privind reacțiile adverse și o listă care să cuprindă compozițiile active și inactive ale serurilor.

FDA a argumentat că nu are suficient personal pentru a procesa redactarea și publicarea a sute de mii de pagini de documente, susținând că poate procesa doar 500 de pagini pe lună.

Acest lucru ar fi însemnat că documentele nu ar fi fost publicate în totalitate decât peste aproximativ 75 de ani.

În ordinul său din 6 ianuarie, judecătorul Pittmann a respins afirmația FDA și, în schimb, a cerut agenției să elibereze 12 000 de pagini de documente până la 31 ianuarie și alte 55 000 de pagini pe lună după aceea.