ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer și Moderna au trecut la injectarea copiilor la 6 luni în sus cu serul experimental, anunță abcNEWS

„Copiii sub 18 ani reprezintă 85 de milioane de oameni în [SUA] - aproximativ 20% din populație”, a declarat pentru ABC News dr. Yvonne Maldonado, profesor de pediatrie, epidemiologie și sănătatea populației la Universitatea Stanford. „Vaccinarea lor va aduce o contribuție majoră la reducerea transmiterii virusului.”

Astăzi, copiii cu vârsta de până la 6 luni participă la studii pentru vaccinurile ambelor companii, cu acordul părinților lor. Dr. Zinaida Good, cercetătoare la centrul de cancer din Stanford, și-a înscris ambii fii în procesul Pfizer al Spitalului Stanford. „Am crezut că participarea este o modalitate foarte bună de a ne proteja copiii”, a spus ea. 

Fiul ei, Soren, este unul dintre cei mai tineri din procesul Pfizer al Spitalului Stanford, la doar 7 luni. El a fost inoculat săptămâna trecută. „Îl durea brațul și rămăsese fără energie”, a spus mama sa despre reacția copilului la vaccin.

Fiica de 3 ani a doctorului Angelica Lacour, Eloise, participă, de asemenea, la proces. Ea spune că simte cu tărie că acest vaccin nu înseamnă doar să-și păstreze copilul în siguranță, ci și alți copii. „Am fost atât de norocoși încât avem un copil sănătos și atât de recunoscători că poate participa la acest studiu”, a spus Lacour...Suntem atât de mândri de ea. ”

Referitor la efectele adverse posibile în urma vaccinării, Lacour a declarat că „Au spus că este incredibil de rar, dar oricine poate avea o reacție anafilactică. Dar este atât de rar că nici măcar nu ne-ar putea da un exemplu.”

Ambele familii spun că înțeleg riscurile potențiale ale participării la proces, dar cred că orice risc este mult mai mare decât potențialul de protecție oferit de vaccin.

„Aceste vaccinuri… s-au dovedit a fi extrem de sigure și par a fi extrem de eficiente”, a spus Maldonado. „Speranța mea este că vom vedea același lucru și cu copiii.” „Copiii se pot infecta. Copiii pot transmite altor persoane și pot deveni și simptomatici ", a adăugat Maldonado. „Deci, da, nu pare să acționeze la fel ca la adulți și copiii mai mari, dar cu siguranță îi infectează și pot transmite, de fapt, celorlalți.”

Dr. Steve Plimpton, anchetatorul principal al procesului Moderna la copii, spune că îngrijorarea lor majoră este că copiii pot infecta, fără să știe, alte persoane. „De asemenea, vom proteja pe cei din jurul acestor copii, profesorii, părinții de acasă, bunicii”, a spus el. „Deci acesta este beneficiul nerostit al acestui studiu.”

În procesul de fază 1 al Modernei, toți copiii vor urma pentru a doua doză la 28 de zile după primul lor vaccin. Pentru Pfizer, acesta se va face  21 de zile mai târziu.

Studiul Pfizer implică 5.000 de copii la nivel național și spun că speră să aibă rezultate până în timpul iernii. Între timp, medicii spun că protejarea împotriva răspândirii variantelor la copii va rămâne o provocare. „Preocuparea noastră este că, odată cu transmiterea crescută sau stabilă și continuă a acestor virusuri, vom vedea că se dezvoltă mai multe mutații, care pot scăpa potențial de imunitatea indusă de vaccin”, a spus Maldonado.