ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul de activiști conservatori americani Judicial Watch a anunțat luni că a obținut 466 de pagini de documente de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) referitoare la studiile de biodistribuție și alte date privind vaccinurile COVID-19, care arată că o componentă esențială a vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech, nanoparticulele lipidice, a fost descoperită în alte zone decât în locul de injectare, în special în ficat, glandele suprarenale, splină și ovarele animalelor de laborator, la 8 până la 48 de ore după injectare, transmite LifeSiteNews.

Vaccinul COVID cu ARNm de la Pfizer/BioNTech se bazează pe nanoparticule lipidice ca pe un sistem de livrare. Pfizer a declarat într-un comunicat de presă din 10 ianuarie 2022 că pentru COMIRNATY s-a folosit tehnologia nanoparticulelor lipidice de la Acuitas Therapeutics.

Judicial Watch a mai obținut de la Departamentul Sănătății și 663 de pagini de documente privind studiile de biodistribuție și alte date despre vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson care arată că producătorul s-a bazat pe studii care demonstrau că particulele ADN din vaccin și particulele de virus injectate erau prezente în animalele de test și la câteva luni după injectare.

Documentele arată, de asemenea, că Johnson & Johnson nu a atașat la cererea depusă la FDA pentru aprobarea vaccinului COVID studii despre proteina spike codificată în vaccinul J&J.

Biodistribuția este o metodă de urmărire a locului spre care se deplasează compușii de interes la un animal de laborator sau la un subiect uman.

Judicial Watch a intrat în posesia acestor documente ca răspuns la un proces intentat în baza Legii privind libertatea de informare/FOIA (Judicial Watch versus Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (nr. 1:21-cv-02418)), după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase nu au răspuns la o cerere FOIA din 8 iunie 2021, prin care solicitau „accesul la studiile de biodistribuție și datele aferente acestora pentru vaccinurile Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson utilizate pentru tratarea și/sau prevenirea SARS-CoV-2 și/sau COVID-19”.

Documentele Pfizer includ un raport, care a fost aprobat în februarie 2021, referitor la studiile pe animale privind distribuția vaccinului Pfizer COVID la subiecții șobolani, într-o secțiune intitulată „Farmacologie de siguranță”. Raportul notează: „Nu s-au efectuat studii farmacologice de siguranță pentru BNT162b2 [vaccinul BioNTech], deoarece acestea nu sunt considerate necesare pentru dezvoltarea de vaccinuri, conform ghidului OMS (OMS, 2005)”. În mod similar, la rubrica „Interacțiuni farmacodinamice cu alte medicamente”, se menționează: „Nu s-au efectuat studii neclinice de evaluare a interacțiunilor farmacodinamice dintre alte medicamente și BNT162b2, deoarece, în general, acestea nu sunt considerate necesare pentru a dezvoltarea și autorizarea produselor vaccinale pentru boli infecțioase (OMS, 2005).”

Acest raport Pfizer menționează că atunci când nanoparticulele lipidice „cu o compoziție comparabilă” celei utilizate în vaccinul COVID de la Pfizer au fost injectate la șobolani, procentul cel mai mare de nanoparticule lipidice din doza injectată depistat în afara locului de injectare „a fost în ficat și mult mai mic în splină, glandele suprarenale și ovare”.

În analiza detaliată, raportul precizează: „În decurs de 48 de ore, nanoparticulele lipidice s-au distribuit în principal în ficat (până la 18%), în glandele suprarenale, splină și ovare, cu concentrații maxime observate la 8-48 de ore după administrarea dozei.”

Același studiu Pfizer/BioNTech notează: „Nu sunt planificate studii de genotoxicitate pentru BNT162b2 [vaccinul COVID de la Pfizer/BioNTech] deoarece componentele structurii vaccinului sunt lipide și ARN și nu se așteaptă ca acestea să aibă potențial genotoxic (OMS, 2005)”. În mod similar, „Nu au fost efectuate studii de carcinogenitate pentru BNT162b2, deoarece componentele structurii vaccinului sunt lipide și ARN și nu se așteaptă ca acestea să aibă potențial carcinogen sau tumorigen.”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews