ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frank A. D’Amelio, directorul financiar al companiei americane Pfizer, susține că prețul de vindere al vaccinului anti-covid pe teritoriul Statelor Unite este exterm de scăzut, menționând necesitatea creșterii acestuia odată ce pandemia va fi depășită. Argumentul pe care D’Amelio îl folosește este raportat la prețul altor vaccinuri, cum ar fi 125 și 145 de euro pe doză, informează Smart Radio.

Deputatul francez Fabien Roussel a denunțat, conform unui document justificativ, viitoarele creșteri de prețuri ale vaccinului produs de Pfizer. Roussel a declarat pentru BFMTV: "Ei dezvăluie, în acest document, că prețul vaccinului va continua să crească și că acesta ar putea ajunge la un preț normal, care este de 150 de dolari pe doză”.
 

Invitat pe platoul BFMTV, deputatul Fabien Roussel a prezentat un document conform căruia prețul dozei vaccinului anti-Covid de la Pfizer va crește în următoarele luni.

-Transcriptul unei videoconferințe din februarie 2021 arată că directorul financiar al lui Pfizer, Frank A. D’Amelio, explică faptul că doza de vaccin este vândută în prezent la un preț anormal de scăzut în Statele Unite și că ar trebui să crească după pandemie.

 

-Franck D’Amelio a explicat că prețul actual al vaccinului este de aproximativ 15 euro și că este unul excepțional de scăzut. Odată ce pandemia va fi depășită, „vom putea crește prețurile”, asigură el. Directorul financiar citează prețul altor vaccinuri – între 125 și 145 de euro pe doză.

-Pfizer France, care a confirmat autenticitatea transcrierii precizează că acest document nu are valoare oficială dar că este posibilă o actualizare a prețului vaccinului „până la cota pieței” în lunile următoare. Creșterea nu s-ar putea produce fără acordul guvernelor statelor în cauză, asigură laboratorul.

„Când a fost contactată, Comisia Europeană, care a negociat contractele cu laboratoarele, a refuzat să comenteze, deoarece aceste acorduri sunt confidențiale. Dar este clară necesitatea obținerii unor mecanisme eficiente de reglementare a prețurilor, altfel singurii câștigători ai acestei ieșiri din pandemie vor fi companiile farmaceutice”, a spus deputatul francez.

 
 

Potrivit documentului prezentat, Frank A. D’Amelio întrebat de un reprezentant al Băncii Americane despre viitoarele profituri generate de Pfizer pe măsura exinderii lanțurilor de producție, a răspuns:
 
„Prețul pe care l-am publicat este cel pe care l-am negociat cu Statele Unite, de 19,50 USD. Evident, acest lucru nu se potrivește cu prețul normal pe care îl obținem de obicei pentru un vaccin, care este de 150 până la 175 USD pe doză”.

"Acum, să vedem dincolo de acest mediu în care pandemia stabilește prețurile. Evident că ne vom concentra pe prețuri. Cu cât producem mai mult în fabricile noastre, cu atât doza va costa mai puțin. Deci, există în mod clar o oportunitate de a ne crește profitul pe măsură ce ieșim din acest mediu pandemic în care ne aflăm”, a continuat acesta.