ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul pediatru Cristian Petrovici s-a stins din viață ieri seară, la scurt timp după ce a fost externat din spital. Suferind de o boală dificilă, doctorul Petrovici și-a trăit cu demnitate ultimele clipe, cerând singur externarea, așa cum a trăit o viață întreagă în care a pus mai mult preț pe suferințele pacienților sau pe rezolvarea problemelor colegilor, transmite Vestea.net.

A fost cel mai apreciat și cunoscut pediatru din Piatra Neamț, din județ, din zonă, de zeci de ani de zile dar și un manager medical și un om implicat în viața comunității. A fost manager la Spitalul Județean Neamț, director la Spitalul Roznov dar și consilier județean din partea unui partid de dreapta.

A profesat și la cabinetul său privat, fiind căutat de mulți, foarte mulți părinți care apreciau și profesionalismul său dar și modul aparte în care reușea să se apropie de micii pacienți, mai scrie sursa citată.

Avea 69 de ani.

Conform informațiilor noastre de pe plan local, medicul suferea de ceva timp de „hemoragii esofagiene”

Cel mai cunoscut fotograf din județul Neamț, Ioan Clopoțel, a trecut astăzi la cele veșnice, după un accident vascular în urma căruia nu a mai putut fi salvat, anunță azi, 24 august 2022, TVMNeamț.

”Un adevărat personaj de poveste”, este descris Clopoțel într-un articol care anunta tragica veste, publicat în Mesagerul de Neamt.

Ioan Clopoțel, un adevărat personaj de poveste, cunoscut ca fotograf profesionist, el fiind mult mai mult decât atât, un adevărat cronicar în imagini a tot ce s-a întâmplat în județ după 1989, s-a stins din viață astăzi, 24 august. A suferit un accident vascular cerebral chiar în ziua de 15 august, după ce a participat la sărbătoarea de Sânmăria Mare și Ziua Marinei în portul Bicaz. A fost internat în ATI la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a reușit să-și revină parțial și să respire singur, fiind transferat în secția Neurologie, lucid, dar cu semipareză. Tocmai împlinise 70 de ani vara aceasta.

Arta fotografiei a deprins-o singur, inițial ca variantă de a-și câștiga traiul în anii comunismului, când securitatea l-a urmărit încă din timpul studenției, suspectându-l de acțiuni împotriva regimului. Ulterior, a ajuns să iubească fotografia și putea fi văzut la aproape orice eveniment privat sau oficial.

În ziua de 17 august urma să aibă vernisajul primei expoziții din cariera sa de fotograf, alături de fiul său și alți prieteni buni, la care n-a mai ajuns, din păcate”, mai scrie Mesagerul de Neamț.

Dumnezeu să-i ierte!