ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În altarul Catedralei Naționale a început demontarea schelelor instalate pentru a facilita pictarea în mozaic.
 
Dacă de Nașterea Maicii Domnului, pictorul Daniel Codrescu, autorul lucrării, a prezentat imaginea superbă de mai sus, în continuare publicăm o serie de fotografii inedite realizate de jurnalistul Iulian Dumitrașcu pentru Agenția de Știri Basilica.
 
„Dacă Bunul Dumnezeu ne ajută să finalizăm și tencuirea, și pictarea zonei din afara sfântului altar în fața catapetesmei sperăm ca toată zona respectivă să fie curată, să nu mai avem imaginea aceasta de șantier, ci să fie descoperită și sfânta masă, și pardoseala, și pereții, așa încât să semene a un altar gata de slujbă”, a declarat la Trinitas TV Pr Nicolae Crîngașu, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul monumente și construcții bisericești.

 

În urma acestui proces, se pot observa mult mai bine scenele biblice, respectiv, sfinții pictați până în prezent. Echipa de pictori se concentrează în perioada următoare pe ultimele suprafețe.
 
 

Cum puteți contribui

Puteți sprijini lucrările de pictură desfășurate la cel mai reprezentativ lăcaș de cult pentru spiritualitatea românească făcând o donație prin transfer bancar:

Titular: Patriarhia Română
RO91RNCB0075004895030395 (RON)
RO64RNCB0075004895030396 (EUR)
Banca: BCR – Banca Comercială Română
 
Pentru informare și îndrumare, puteți apela la:
 
Pagina web: pictamcatedrala.ro
E-mail: ctitor@catedralaneamului.ro
Telefon: 0799.887.955