ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural național din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române efectuează cercetări în cadrul unui dosar ce vizează efectuarea unor lucrări neautorizate la o biserică din București, monument istoric de clasă A, de valoare națională și universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române s-au sesizat cu privire la faptul că, la Biserica Adormirea Sfintei Ana - Batiște din București, monument istoric de clasă A, de valoare națională și universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice, au fost executate lucrări de intervenție neautorizată.

Lucrările neautorizate au constat în montarea a două centrale termice și amplasarea, cu sprijinire pe perete, a conductelor, precum și a trei aparate de aer condiționat, fiind perforate perimetral ferestrele pentru traversarea conductelor.

Din cercetări a reieșit că aceste operațiuni au cauzat distrugerea picturii murale de pe pereții interiori în zonele în care au fost amplasate echipamentele.

Polițiștii s-au autosesizat ca urmare a unui control efectuat împreună cu reprezentanți ai Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural a Municipiului București și, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și executarea de lucrări fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor legale.