ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O pictură din biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu, așezământ ortodox vechi de peste 200 de ani, a fost distrusă de un instalator care a montat o centrală termică. 
 
Centrala acoperă jumătate din lucrare și a stârnit indignarea enoriașilor.
 
 Biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu a fost ridicată in 1795. Lucrările, însă au fost terminate 20 de ani mai târziu. Cel mai mult s-a lucrat la pictura interioară. Au fost realizate lucrări de excepție care, în cei 200 de ani, au fost restaurate cu mulți bani de la buget, fiind vorba despre un monument istoric.

Anul acesta, parohia a decis să monteze o centrală termică pentru ca enoriașii să nu tremure de frig la slujbe. Doar că centrala a fost montată fix pe o pictură care aparține chiar ctitorilor bisericii. Instalatorul și-a folosit chiar imaginația, astfel încât, ceea ce părea o pictură de excepție s-a transformat intro batjocură la adresa acestora, informează Europa FM.

Enoriașii au fost extrem de revoltați și au postat imaginile pe rețelele de socializare, cerându-i preotului să mute centrala în altă parte. 

Potrivit Mediafax, șeful Direcției Județene pentru Cultură Gorj, Pompiliu Ciolacu, a declarat că o echipă formată din agajați ai insituției și polițiști va face verificări în acest caz, pentru a stabili când a fost montată centrală și s-a făcut cu respectarea legii.