ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone să fie eliberat din arest, decizia fiind definitivă.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare a Clubului Colectiv. În cadrul procesului, fostul edil le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat, deoarece are probleme de sănătatea (afecţiuni cardiace).

În timpul procesului, avocaţii lui Cristian Popescu-Piedone au susţinut în timpul procesului că acesta este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizaţia de funcţionare în cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificării documentaţiei ar aparţine subordonaţilor săi.

Decizia de eliberare a fost luată de judecătorul Luchian Constantin Constantinesccu.