Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone să fie eliberat din arest, decizia fiind definitivă.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare a Clubului Colectiv. În cadrul procesului, fostul edil le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat, deoarece are probleme de sănătatea (afecţiuni cardiace).

În timpul procesului, avocaţii lui Cristian Popescu-Piedone au susţinut în timpul procesului că acesta este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizaţia de funcţionare în cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificării documentaţiei ar aparţine subordonaţilor săi.

Decizia de eliberare a fost luată de judecătorul Luchian Constantin Constantinesccu.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews