ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul primar al Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost validat de o instanță a Judecătoriei de sector. Soluția de validare a fost dată de un complet al instanței civile în urma unei ședințe care s-a desfășurat în Camera de Consiliu, potrivit EVZ.  Judecătorii au admis cererea de validare, astfel că Piedone va putea să-și preia mandatul de primar.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel în termen de două zile de la aducerea la cunoștință prin afișare la sediul Primăriei.
 
Cristian Popescu Piedone a candidat la Primăria Sectorului 5 din partea PPU-SL și a câștigat alegerile locale din 27 septembrie surclasându-i pe ceilalți candidați susținuți de PSD, Daniel Florea, care a obținut  25,64% și PNL, Cristian Băcanu,  25,24%. Piedone a câștigat alegerile la primărie cu 28,08%.

Victoria sa a fost contestată la Biroul Electoral de Circumscripție al Sectorului 5 de PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianța USR PLUS și Asociația Pro Rom Europa, care au solicitat renumărarea voturilor.