ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Pilotul mașinii medicale de Formula 1, Alan van der Merwe, riscă să rateze mai multe curse, după ce a lipsit de la Marele Premiu al Turciei de duminică, din cauza deciziei sale de a nu se vaccina anticovid, scrie Reuters.

Van der Merwe, în vârstă de 41 de ani, și medicul de Formula 1 Ian Roberts au fost testați pozitiv la coronavirus înainte de cursă și nu au călătorit la Istanbul, echipajul de Formula E al FIA fiind cel care i-a luat locul.

Amândoi fuseseră în mașina medicală la precedentul Mare Premiu al Rusiei de la Soci.

Sud-africanul a declarat pe Twitter că a fost a doua oară când a contractat COVID-19 și că nu a fost vaccinat din motive personale.

"Din câte am înțeles, există câteva țări în care probabil nu vei avea voie să intri... dacă nu ești vaccinat", a declarat duminică Michael Masi, directorul de cursă al Formulei 1, reporterilor.

"Trebuie să respecți aceste cerințe pentru a intra în țară și, din acest punct de vedere, FIA trebuie, evident, să respecte cerințele țării pentru a intra, la fel ca toate echipele și toți ceilalți".

Van der Merwe și-a explicat poziția înainte de weekend, precizând că a primit abuzuri pe rețelele de socializare pentru poziția sa și că îi va bloca pe cei care fac atacuri personale sau îi doresc să fie concediat.

"Sunt pe deplin conștient de faptul că voi fi potențial mai puțin angajabil sau că libertatea mea de mișcare va fi restricționată în funcție de alegerile mele", a spus el pe Twitter.

"Faptul că nu voi alege comoditatea în detrimentul propriei mele sănătăți nu înseamnă că iau decizii din egoism. Cu toții vrem doar să fim sănătoși".

El a precizat că va continua să respecte orientările de sănătate publică, să reducă riscurile pe cât posibil și să respecte deciziile altora.

Cursele rămase în acest sezon sunt în Statele Unite, Mexic, Brazilia, Qatar, Arabia Saudită și Abu Dhabi.

"În Elveția (sunt pe jumătate elvețian) și în alte țări dezvoltate, o infecție anterioară contează la fel de mult ca un vaccin", a declarat van der Merwe.

"Am încredere că acele țări știu ce fac și, de asemenea, respect regulile mai restrictive ale țărilor și nu călătoresc acolo”.

"Dacă doriți să vă vaccinați, faceți-o. Sunt pro-vaccin pentru cei care vor și pot să le aibă", a încheiat Merwe.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews