ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


4 august 2023 - Zborul LATAM LA505 (MIA-SCL) Miami - Santiago, Chile (sursa 1, sursa 2, sursa 3, sursa 4). Zborul LATAM LA505 (MIA-SCL) a plecat din Miami la ora 22:11 EDT.

Pilotul comandant de bord, în vârstă de 56 de ani, a mers la toaletă în a doua oră de zbor, spunând că nu se simte bine.

Observând că a căzut în toaletă, echipajul de cabină a intervenit cu primul ajutor, dar căpitanul nu a putut fi resuscitat.

La bordul avionului se aflau 3 piloți, iar cei doi rămași au deviat avionul și au aterizat în siguranță în Panama City, Panama, la 28 de minute de la prăbușirea pilotului, la ora 12:36 AM EDT.

Căpitanul a fost declarat mort la sosire.

Aeronava se află încă la sol în Panama City, la aproximativ 12 ore de la aterizare.

Pasagerii au declarat că au fost lăsați în Panama City fără niciun membru al personalului LATAM prin preajmă și au plecat fără să fie informați (că a murit căpitanul).