ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că nu a primit nicio decizie de rechemare a ambasadorului României în SUA George Maior ci doar o informare pe data de 7 sau 8 mai prin poșta militară, pe care a avizat-o, transmite Mediafax.
 
„Ca să lămurim, nu am primit nicio decizie de rechemare a ambasadorului SUA George Maior acasă. Am primit pe data de 7 sau 8 mai o informare prin poșta militară pe care am avizat-o legată de rechemarea din SUA dar nu am primit nicio decizie privind rechemare a ambasadorului SUA”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul CEx-ului PSD.

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns, vineri, la Constanța, fostului ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, care a spus că a transmis primului ministru memorandumul de rechemare a ambasadorului SUA, George Maior. „Eu nu pot să fac pierdut un document”, a spus Dăncilă.

Fostul ministru de Externe a replicat imediat susținând că tot ce a afirmat premierul este neadevărat. „Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poșta specială, la data de 8 mai 2019, așa cum rezultă din documentul de expediție, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis președintelui României. În ceea ce o privește pe dna prim-ministru, nu este pentru prima oară când <rătăcește> documentele pe care nu și le asumă sau pe care nu dorește să le respingă.” Teodor Meleșcanu, vicepreședinte ALDE