Convertire la ortodoxie în parohia Găvana III din Pitești.  Cetățeanul american Philip Bruce Trapnell Jr., de confesiune protestantă, a trecut marți la ortodoxie și a fost botezat la Pitești, potrivit basilica.ro.

Convertirea este procesul prin care o persoană decide să devină ortodoxă, spre deosebire de intrarea în ortodoxie din copilărie.

Philip Bruce Trapnell Jr. s-a născut în Baltimore, Maryland, USA și și-a exprimat dorința de a trece la credința ortodoxă, potrivit site-ului oficial al Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Rânduiala liturgică a fost oficiată în biserica Parohiei Găvana III din Protoieria Pitești.

După ce s-au împlinit rânduielile tipiconale prevăzute în Molitfelnic și a citit Mărturisirea de Credință Ortodoxă, candidatul la Ortodoxie a primit Taina Botezului, a fost miruit și cuminecat cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei, noul membru al Bisericii lui Hristos, dimpreună cu nașii și familia, au primit icoane și cărți de rugăciune.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews