ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Convertire la ortodoxie în parohia Găvana III din Pitești.  Cetățeanul american Philip Bruce Trapnell Jr., de confesiune protestantă, a trecut marți la ortodoxie și a fost botezat la Pitești, potrivit basilica.ro.

Convertirea este procesul prin care o persoană decide să devină ortodoxă, spre deosebire de intrarea în ortodoxie din copilărie.

Philip Bruce Trapnell Jr. s-a născut în Baltimore, Maryland, USA și și-a exprimat dorința de a trece la credința ortodoxă, potrivit site-ului oficial al Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Rânduiala liturgică a fost oficiată în biserica Parohiei Găvana III din Protoieria Pitești.

După ce s-au împlinit rânduielile tipiconale prevăzute în Molitfelnic și a citit Mărturisirea de Credință Ortodoxă, candidatul la Ortodoxie a primit Taina Botezului, a fost miruit și cuminecat cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei, noul membru al Bisericii lui Hristos, dimpreună cu nașii și familia, au primit icoane și cărți de rugăciune.