ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Plafonul indemnizaţiei maternale, de 3.400 de lei, ar putea fi eliminat din ianuarie 2016. 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marţi, după şedinţa de guvern, că se lucrează la un pachet integrat de servicii pentru copii, care prevede această eliminare. 

Întrebată, marţi, de un jurnalist, când va fi eliminat plafonul indemnizaţiei maternale, Rovana Plumb a spus că Guvernul vrea să elimine acest plafon de la 1 ianuarie 2016.

"Lucrăm la un pachet integrat de servicii pentru copii şi, într-adevăr, în cadrul lui, avem prevazută această eliminare a plafonului de 3.400 de lei", a spus ministrul Muncii, conform Ştirile TVR.

Guvernul a adoptat, marţi, în şedinţa de Guvern mai multe ordonanţe, printre care şi cea de creştere a salariului minim pe economie la 1050 de lei.

În prezent, indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni. Cuantumul ei nu poate însă depăşi 3.400 de lei, în cazul celor care optează pentru un concediu de un an de creşterea copilului, respectiv 1.200 de lei, în cazul unui concediu de doi ani.

Părinţii au posibilitatea să opteze pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizaţie maximă de 3.400 de lei şi cu o primă lunară de 500 de lei pentru întregul interval de până la 24 de luni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews