ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul mini-summitului de urgență de la Bruxelles desfășurat duminică, liderii din opt țări UE aflate pe această rută, cărora și s-au adăugat omologii din Serbia, Macedonia și Albania, au acceptat să-și sporească actuala capacitate de primire astfel încât, în total, să se ajungă la 100.000 de locuri, dintre care 50.000 vor fi înființate în Grecia, a anunțat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În încercarea de a găsi noi soluţii la problema refugiaţilor, liderii europeni au căzut de acord asupra unui plan în 17 puncte. Printre măsuri figurează și descurajarea deplasării imigranților către granițele altei țări din regiune fără informarea prealabilă a țărilor vecine.

Această întrunire a avut loc în condiţiile în care tot mai multe ţări membre ale Uniunii Europene au avansat în ultimele zile ideea de închidere a graniţelor, în timp ce preşedintele Parlamentului European spune că povara migraţiei trebuie împărţită între toate statele membre.

România a fost reprezentată la summit de președintele Klaus Iohannis.