ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților a adoptat vineri planul istoric convenit de republicani și democrați, care va mobiliza 2.000 de miliarde de dolari pentru a ajuta economia americană să facă față crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus și să evite intrarea într-o recesiune de durată, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres

Venind de pe întregul teritoriu al Statelor Unite, mulți aleși ai Camerei, cu majoritate democrată, s-au întors la Washington special pentru a vota aceste măsuri, aprobate deja în unanimitate de Senat în noaptea de miercuri spre joi.

Planul prevede ajutoare distribuite direct americanilor, aproximativ 400 de miliarde de dolari asistență pentru întreprinderile mici și 500 de miliarde de dolari în sprijinul companiilor mari, care vor fi monitorizate de un controlor general. Alte 100 de miliarde de dolari sunt destinate spitalelor și 30 de miliarde de dolari sunt alocați pentru finanțarea cercetărilor privind vaccinurile și tratamentele pentru Covid-19. Sume consistente sunt alocate și sectorului aerian, inclusiv de transport de mărfuri.

„Acest plan va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale (...). Avem nevoie urgent de această lege pentru a întări economia, a injecta lichidități și a stabiliza piețele financiare pentru a traversa această perioadă dificilă”, a declarat marți seară consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow. 

Președintele american, Donald Trump, a semnat vineri planul de relansare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Camera Reprezentanților în sprijinul economiei americane, afectate de măsurile restrictive luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, mai informează Agerpres

„Am fost loviți de un dușman invizibil și am fost loviți dur”, a declarat Donald Trump la Casa Albă, în cursul ceremoniei de semnare.
 
Cu toate acestea, președintele american este încrezător în viitor, estimând că economia SUA va avea parte de o revenire „spectaculoasă” după ce lupta împotriva coronavirusului va fi dusă la bun sfârșit.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews