ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Publicația luju.ro anunță că i-a reclamat la Secția de anchetare a magistraților pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe procurorul general al României, Augustin Lazar, pe șefa reprezentantei Comisiei Europene în Romania, Angela Cristea, și pe comisarul european pe Justiție Vera Jourova pentru „falsificarea” Raportului MCV din 13.11.2018. Publicația precizează miercuri că s-a constituit un dosar penal la  această Secție ca urmare a plângerii sale, scrie cotidianul.ro.


În cursul zilei de miercuri, 20 februarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a informat redacția Lumea Justiției că plângerea a fost înregistrată la această structură, fiind constituit dosarul nr. 295/P/2019. 

Denunțul jurnaliștilor de la Lumea Justiției a fost formulat pe 30 ianuarie 2019.

Potrivit aceleiași surse, oficialii europeni pot fi anchetați de SIIJ deoarece în art. 10 alin. (1) din Cod penal scrie că „Legea penală română se aplică infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării de către un cetățean străin sau o persoană fără cetățenie, contra statului român, contra unui cetățean român ori a unei persoane juridice române”.

Luju.ro s-a aflat și la originea dosarului deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu modalitatea prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului.