ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redacția Lumeajustitiei.ro a depus miercuri o sesizare penală împotriva președintelui Klaus Werner Iohannis și a soției sale, Carmen Iohannis. Demersul jurnaliștilor la DNA se bazează pe hotărâri judecătorești definitive, prin care justiția a constat că familia Iohannis obținuse ilegal un imobil central din Sibiu.

Redacția Lumeajustiției.ro a depus miercuri, la registratura sediului central al DNA din București o sesizare penală împotriva președintelui Klaus Werner Iohannis, a soției sale Carmen Iohannis și a notarului Radu Gabriel Bucșa din Sibiu, în legătură cu manevrele prin care cuplul prezidențial a intrat începând cu 1999 în posesia a două imobile din centrul Sibiului, potrivit antena3.ro.

„Demersul civic urmărește aducerea la bugetul statului a sumei totale de 640.000 euro (320.000 euro luați de soții Iohannis și alți 320.000 euro luați de Ioan Bastea, pretinsul moștenitor pe care Klaus Iohannis îl reprezenta cu procură) suma obținută din exploatarea imobilului din str. Nicolae Bălcescu 29 prin închirierea acestuia de către Raiffeisen Bank vreme de 14 ani. 

Dacă statul ar fi exploatat el însuși imobilul, cei 640.000 euro ar fi fost venit la bugetul de stat. Considerăm că nu este normal să îți însușești niște imobile ale statului vreme de 14 ani, iar după ce justiția civilă constată că au fost luate prin fraudă, să le dai inapoi, dar să rămâi cu profiturile obținute din exploatarea lor”, se spune în plângerea făcută de jurnaliștii de la luju.ro.