ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre pacientele medicului care folosea stimulatoare cardiace de la morți a decedat, informează Știripesurse.

Bătrâna fusese internată în stare gravă la Terapie Intensivă a Spitalului Județean Bacău. Ea a suferit complicații după implantarea unui stimulator cardiac, refolosit de la pacienți decedați, montat de dr. Dan Tesloianu. La șase luni de la operație, ea a murit.

Rudele pacientei decedate spun că doctorul Dan Tesloianu i-a implantat un cardiostimulator în luna august 2022. După intervenție, bătrâna a început să se simtă rău. A fost dusă de mai multe ori cu ambulanța la spital, în Iași și Bacău.
 
Fiica acesteia a depus plângere penală la Poliție împotriva medicului Tesloianu, pe care îl consideră responsabil de moartea mamei sale.

„După o lună și jumătate, starea mamei a început să se deterioreze foarte rău.
 
Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze, și au dus-o la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal”, a declarat Gabriela Bârzu, fiica pacientei, potrivit stirileprotv.ro, potrivit adevarul.ro.

Procurorii au cerut opinia legiștilor, ca să afle dacă starea de sănătate s-a alterat din pricina intervenției făcute de doctor sau chiar a dispozitivului medical ce îi fusese implantat.
 
Cine e medicul cardiolog Dan Tesloianu, arestat preventiv pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre
 
(Dan Tesloianu)