ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a dispărut pe data de 6 august, planoristul Mircea Crăciun este căutat acum în zone greu accesibile din județul Brașov.

„După căutările extinse cu forțe mărite din perioada 7-16 august, în acest moment executăm căutări permanente, pe trasee stabilite, greu accesibile din județul Brașov. La căutări participă echipe mixte formate din câteva zeci de persoane din cadul Jandarmeriei Montane, Salvamont, Ocoale Silvice, Vânători de Munte, persoane foarte bine pregătite pentru că este vorba despre trasee dificile, greu accesibile, așa cum v-am spus. Aceste căutări sunt zilnice și vor avea loc până când va decide Ministerul Administrației și Internelor să fie oprite", a declarat potrivit Agerpres Gabriel Motruna, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Brașov.

Mircea Crăciun este considerat cel mai bun pilot de planor de distanță din ţara noastră, iar după dispariţia sa a fost căutat în județele Brașov, Harghita, Covasna, Argeș, Buzău, Bacău, Vrancea şi Prahova. În căutarea sa au plecat echipe mixte formate din salvamontiști, vânători de munte, pompieri, pădurari, jandarmi montani şi voluntari, cărora li s-au alăturat peste 100 de vehicule, autospeciale de teren, șenilate, dar și aeronave, elicoptere și drone, însă fără  vreun rezultat până în acest moment.