ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Presedintele american, dl Biden a facut pe 20 ianuarie o afirmatie care l-a suparat pe presedintele ucrainean, lasand sa se inteleaga ca nu-i chiar asa mare bai daca trupele rusesti fac o "incursiune minora" in Ucraina.
 
„Vreau să le reamintesc marilor puteri că nu există incursiuni minore și nici națiuni mici. La fel cum nu există victime reduse sau o durere mai mică pentru pierderea celor dragi. Spun acest lucru în calitatea de președinte al unei mari puteri", a afirmat presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter.
 
Acum intrebarea e cum califici o "incursiune minora"? Un kilometru, 10 kilometri, 100 de kilometri etc.?
 
Cred ca pe presedintele american l-a luat gura pe dinainte, nefacand decat sa verbalizeze punctele de vedere bine conturate, de multi ani, in culisele marilor puteri.
 
Pentru ca iata cum se prezinta planurile mai vechi:
 
Acum 13 ani, generalul Ioan Talpeș, fost director al SIE, a spus la o emisiune televizată că într-o discuție pe care a avut-o cândva cu un personaj foarte influent în deciziile NATO, când a venit vorba despre extinderea Alianței și peste Ucraina, acesta a replicat că NATO poate își va deschide umbrela eventual peste Ucraina cu capitala la Lvov.
 
În Evul Mediu, orașul Lvov era un centru important comercial și cultural polonez, iar în 1772, când Polonia a fost rasă de pe hartă, orașul a revenit austriecilor.
 
După primul război mondial, pentru o scurtă perioadă de timp a existat Republica Occidentală Ucraineană cu capitala la Lvov. Ulterior, după pacea de la Riga din 1921, care a pus capăt războiului ruso-polonez, orașul și toată regiunea au intrat în componența Poloniei.
 
Sovieticii au ocupat Lvovul în 1939, iar în 1941 orașul a fost invadat de naziști. Atunci a avut loc o serie de pogromuri împotriva populației de origine evreiască. După cel de-al doilea război mondial, Lvov a rămas în componența Ucrainei sovietice.
 
* * *
 
În imaginea de mai sus vedeți cum aratau planurile de razboi, inclusiv nuclear, ale Uniunii Sovietice impotriva tarilor NATO. Ele au fost predate CIA de colonelul Kuklinski, un ofiter de stat major polonez care lucra in cadrul birourilor Tratatului de la Varsovia. Decizia lui de a spiona pentru CIA a fost luata dupa ce a vazut ca inclusiv tara lui, Polonia, intra in zona impactului nuclear si ca teren de manevra intr-un razboi si si-a dorit sa previna un asemenea razboi.
 
Inainte de a se inteti declaratiile belicoase dinspre Bucuresti, unde avem atat de multi experti in strategie rusa, chiar mai multi decat culegatori de sparanghel, ar fi bine sa privim aceasta harta. Si sa fim constienti ca aceasta harta a fost modificata de planificatorii de la Moscova, pentru a tine cont de noile coordonate NATO. Cred ca pe noua harta, Romania ocupa un loc insemnat atat in ceea ce pot insemna loviturile nucleare, cat si in ceea ce se numeste teren de manevra.
 
Acestea fiind spuse, sper ca noile forte anuntate sa apara in Romania, americane, franceze si ce o mai fi sa fie controlate de certificatul de vaccinare anti-COVID.
 
PS: Stiti daca turistii ruși care au venit prin statiunile noastre sa petreaca Craciunul si Anul Nou pe stil vechi s-au intors acasa?