„Nu educați copiii României conform ideologiei de gen!”, este apelul lansat de Platforma Civică Împreună, într-o o scrisoare deschisă prim-ministrului Viorica Dăncilă. Platforma Civică Împreună amintește că Referendumul a adus la vot peste 3,5 milioane de români, care și-au exprimat voința pentru ocrotirea constituțională a definirii căsătoriei între un bărbat  și o femeie, definire care presupune implicit opoziția la ideologia de gen care asaltează astăzi întreaga societate românească, în principal sistemul de educație. Totodată, sute de ong-uri și zeci de mii de părinti se împotrivesc deja acestei agende ideologice care se aplică copiilor români  în mod constant de la începutul anului, se spune în scrisoare.

Publicăm mai jos textul integral al scrisorii:

Doamnei Viorica Dăncilă
Prim–ministrul României

24 octombrie 2018

Stimată doamnă Prim-ministru,

Referendumul a adus la vot peste 3,5 milioane de cetățeni români care și-au exprimat voința pentru ocrotirea constituțională a definirii căsătoriei între un bărbat  și o femeie, definire care presupune implicit opoziția la ideologia de gen care asaltează astăzi întreaga societate românească, în principal sistemul de educație.  Ignorarea acestor milioane de români și a valorilor în care ei cred înseamnă  generarea unui cadru conflictual ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Copiii României nu  trebuie educați conform ideologiei de gen.

Ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare, așa cum prevăd toate dispozițiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului.

Sute de ong-uri și zeci de mii de părinti se împotrivesc deja acestei agende ideologice care se aplică copiilor români  în mod constant de la începutul anului.

În semn de solidaritate, părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.

Prin astfel de cursuri,  manuale și evenimente, copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi, impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv operaționalizarea ideologiei de gen la clasă. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele „egalitate de gen”, „roluri de gen”, „stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică și pedagogică în România.

Din cuprinsul activităților educaționale desfășurate deja, părinții români au înțeles exact ceea ce a învățat un copil dintr-o astfel de activitate, respectiv cât este de dezirabil să aibă o altă orientare sexuală și cât de ușor își poate singur alege, în orice moment, genul.

Doamnă Prim–Ministru, demnitatea oricărei persoane este corolarul tuturor drepturilor omului, indiferent de sexul și orientarea ei sexuală, dar aceasta nu înseamnă că toți copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen, ci că ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioada de creștere și dezvoltare. Demnitatea și drepturile unei minorități sexuale sunt indiscutabil respectate prin legislația noastră și prin felul tolerant al poporului român, însă este o evidență faptul că propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță încălcarea gravă – prin astfel de activități – a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituția României, au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri educația copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat și de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinților de a asigura educarea și instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice și pedagogice.

Platforma civică ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr atât de mare în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

În această calitate, vă rugăm, din nou, să vegheați la respectarea drepturilor constituționale a căror încălcare generează conflicte ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Mihai Gheorghiu
Platforma civică ÎMPREUNĂ