ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După înaintarea, în cadrul procedurii prealabile administrative obligatorii, a unei cereri de revocare a Ordinului nr. 5487/1494/2020 către ministerele Educației și Sănătății, Platforma Civică ÎMPREUNĂ a anunțat că începe expedierea cererilor de revocare formulate de sute de cetățeni români în nume personal împotriva acestui ordin prin care se impun măsuri vagi și excesive pentru desfășurarea activității unităților de învățământ. Dacă cele două ministere emitente nu îl vor revoca, se vor trimite sesizări cu acțiuni în contencios administrativ către toate Curțile de Apel din țară, a informat Platforma ÎMPREUNĂ, vineri, printr-un comunicat de presă postat și pe social media

„Platforma civică ÎMPREUNĂ anunță începerea procesului național de expediere a cererilor de revocare formulate de sute de cetățeni români în nume personal, având domiciliile legale în raza Curților de Apel din toată țara, împotriva Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învătământ, pe de o parte pentru caracterul vag al măsurilor generale de protecție a elevilor sub aspectul nedefinirii exacte a standardelor aplicării lor, iar pe de altă parte pentru caracterul excesiv, abuziv al instituirii unor măsuri fizice forțate aplicate asupra copiilor.

În ipoteza în care cele două Ministere emitente nu vor revoca de urgență Ordinul contestat, toate Curțile de Apel din țară vor fi sesizate cu acțiuni în contencios administrativ din partea sutelor de părinți reclamanți, care vor cere, de asemenea și daune pentru vătămarea copiilor lor în această perioadă”, a comunicat Mihai Gheorghiu, președintele Platformei Civice ÎMPREUNĂ.