Platforma Unionistă Acțiunea 2012, organizatoarea Marșului Unirii din 1 Decembrie, de la Alba Iulia, anunță că nu se va organiza niciun protest cu ocazia Zilei Naționale și cere diferitelor tabere politice să rămână în afara Cetății Unirii.


„Avem 364 de zile din an în care să ne certăm între noi. Pe 1 Decembrie lăsăm la o parte toate divergențele și ne unim pentru a cinsti Ziua Națională. Nu contează nici cazările, nici meniul, nici abuzurile comise de diferite instituții devenite stat în stat. Delegații de la Marea Adunare Națională de acum 100 de ani nu și-au pus aceste probleme și au făcut ce trebuie. Acum nu avem conducătorii care să se ridice la înălțimea înaintașilor, dar măcar putem onora cum se cuvine unioniștii anului 1918. Îi invităm la Alba Iulia, în fața Gării, la ora 08:00, doar pe cei care înțeleg acest lucru: de la maramureșenii, sătmărenii și covăsnenii care vin cu căruțele, până la frații noștri basarabeni și bucovineni care se află în afara hotarelor de azi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
 

Alături de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, vor veni să participe la Marșul Unirii membrii Asociației Diaspora Europeană, reuniți din statele europene la vama Borș. De asemenea, mii de basarabeni și nord-bucovineni se alătură marșului. Zeci de autocare pornesc vineri seară din Chișinău, altele urmând să vină alături de localitățile din țară cu care sunt înfrățite.

Spre Alba Iulia, grupuri de inițiativă  din diferite județe au pornit pe jos, cum este cazul fostului deputat din Bălți, Ion Mărgineanu, sau cu căruțele, pentru a participa la Ziua Națională de la Alba Iulia. Unioniștii reiterează că în cadrul Marșului Unirii care va porni de la ora 08:00 dimineața din fața gării, pe jos spre Cetatea Unirii, nu va exista niciun protest, nici față de jandarmerie, nici față de vreo tabără politică sau alta.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews