ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Platforma civică Împreună a formulat astăzi o acțiune în anularea  Hotărârii de Guvern nr. 932/2021 publicate în M. Of. 866/09.09.2021, partea I și a Hotărârii de Guvern nr. 990/17.09.2021 publicate în M. Of. 895/17.09.2021 partea I, precum și a Hotărârii de Guvern nr. 1015/2021 publicate în M. Of. nr. 913/23.09.2021 pentru toate discriminările conținute, precum și pentru toate încălcările fără precedent ale drepturilor și libertăților fundamentale garantate de Constituția României într-un regim de ilegalitate total dictatorial prin lipsa vreunei legi care să permită abuzurile instituite sub titulatura de măsuri. 

Alături de Platforma civică Împreună, și un număr semnificativ de persoane fizice formulează aceeași acțiune, sesizând totodată Curțile de Apel competente cu cereri de suspendare a efectelor acestor hotărâri de guvern abuzive. 

Atragem atenția că pe tărâmul administrativ, regimul abuziv al măsurilor instituite determină și răspunderea personală a funcționarului care aplică respectiva măsură, ordinul nelegal nefiind exonerator de răspundere. 

Demersurile  legale în apărarea  drepturilor fundamentale constituționale sunt absolut necesare și reprezintă un mijloc esențial de apărare a libertății și de rezistență la opresiune”.