Redactorul-șef al HotNews, Cristian Pantazi, și editorul coordonator, Dan Tăpălagă, au anunțat, marți, că părăsesc echipa. Cei doi și-au anunțat plecarea chiar pe HotNews, precizând că pleacă să lucreze împreună la „un nou proiect editorial”, alături de alți ziariști.


Potrivit paginademedia.ro, motivul acestei plecări a fost explicat de Dan Tăpălagă: „Viziuni editoriale diferite. Vedem diferit dezvoltarea și viitorul”, a explicat Tăpălagă referindu-se la relația cu fondatorul HotNews, Ioan Mărgărit.

În textul intitulat „Final de drum”, publicat pe HotNews, Tăpălagă spune: „Se încheie astăzi una din cele mai frumoase călătorii din cariera mea de jurnalist. Foarte probabil, curând va începe alta. După aproape 12 ani, colaborarea mea cu HotNews.ro se oprește aici.

Cât timp am avut un cuvânt de spus în conducerea editorială, am cautat împreună cu Cristi Pantazi și cu toți ceilalți colegi din redacție să servim exclusiv interesul public, adevărul și ne respectăm cititorii aducîndu-le informații și analize de calitate.

Le mulțumesc colegilor și le spun sa fie mândri de ceea ce fac. Au datoria față de public să-l onoreze la fel ca până acum, mai ales că vin vremuri tot mai grele.”
 
La rândul său, Cristian Pantazi scrie că a venit timpul să aleagă alt drum.  „După aproape 14 ani în cea mai tare redacție din România, plec de la HotNews.ro pentru un alt proiect editorial împreună cu Dan Tăpălagă și alți ziariști de calibru. Las în urmă o redactie formidabilă și un public excepțional. HotNews.ro e una dintre ultimele busole funcționale într-un peisaj mediatic deșertificat, și sint convins că așa va rămâne”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews