ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu realizat în școlile din SUA, pereții din plexiglas duc la creșterea riscului de contaminare. Studiul a fost publicat în Science Mag și analizează riscul răspândirii Covid-19 în funcție de măsurile puse în aplicare în diferite spații, anunță Smart Radio.

„Pereții perturbă fluxul de aer, creând zone moarte în care rămân particule fine. Ele nu sunt blocate de barierele din plastic”, a declarat Francis Allard, profesor emerit la Universitatea din La Rochelle.

„Primul risc – picăturile mari – atunci când scuipi sau strănuți. În acest caz, barierele sunt utile. Dar, purtând masca, riscul este de patru ori mai mic. Pereții devin „periculoși” în ceea ce privește al doilea factor de contaminare: particulele fine care rămân în suspensie. Ele se acumulează în spatele plăcilor care perturbă circulația aerului. Ele pot rămâne în aer câteva ore și pot ocoli barierele”, a continuat Allard.

Nu cu mult timp în urmă, autoritățile solicitau pereții de plexiglas pentru o mai bună protecție la nivelul de lucru sau la școli. „Un dispozitiv care să facă posibilă separarea fizică a clientului de persoana care manipulează casa de marcat, de exemplu, printr-un plexiglas”, recomandau autoritățile sanitare.

”Nu recomandăm separatoarele de încăperi din acrilic pentru reducerea riscului de transmitere prin aer.  În cel mai bun caz, nu face NIMIC, în cel mai rău caz, schimbă modelele de flux de aer din încăpere și poate provoca acumulări de aer, puncte fierbinți și o eficiență redusă a ventilației”, a spus Dr. Shelly Miller, profesoară la Universitatea din Colorado.