ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii palestinieni au anunțat că au lansat 130 de rachete înspre orașul israelian Tel Aviv după ce o serie de rachete ale Israelului au lovit o clădire cu 13 etaje din Fâșia Gaza, în care se presupune că își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste Hamas. Blocul-turn era gol la ora distrugerii lui. O femeie a fost ucisă în urma atentatului în Fâșia Gaza, informează EVZ.ro.

Brațul armat al Hamas a susținut că a lansat 130 de rachete în direcția Tel Aviv. De luni seara și înainte de atacul în direcția Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâșia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Hamas a anunțat că acțiunea sa vizează apărarea moscheii al-Aqsa din Ierusalim de agresiune și terorism după ce obiectivul, sfânt pentru musulmani și evrei, a fost luni scena confruntării dintre poliția israelină și palestinieni, soldându-se cu sute de răniți.
 


Atacurile aeriene asupra Fâșiei Gaza, lansate ca reacție la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puțin 28 de persoane, dintre care 10 copii, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, citat de Agerpres. Comandanți ai Hamas și ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost uciși în aceste atacuri, conform acestor mișcări palestiniene. Militanții au lansat 400 de rachete luni noaptea, omorând doi israelieni și rănind zeci de oameni. Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în orașul Holon.
 
 

Premierul israelian a făcut declarații în toiul nopții: „Hamas va plăti pentru rachete. (…) Israelul a eliminat zeci de teroriști, a bombardat sediile Hamas și a distrus turnuri folosite de grupările teroriste.  Vom continua să atacăm Gaza cu forță deplină”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu. „Războiul va dura ceva timp, dar vom garanta siguranța israelienilor. Hamas și jihadiștii islamiști vor plăti”, a avertizat Netanyahu.