ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutivă, a anunțat administrația militară a orașului, conform BBC.

Serghei Popko, șeful administrației, a declarat că sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au lovit aproximativ 10 drone în Kiev și în împrejurimile sale.

Nu au fost raportate "daune critice" sau victime, a spus el.

Între timp, autoritățile ruse au declarat că o dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova a fost doborâtă sâmbătă.

Ministerul Apărării a precizat că aeronava fără echipaj (UAV) a fost interceptată deasupra districtului Bogorodsky, la periferia nord-estică a capitalei.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că nu s-au înregistrat pagube sau victime.

Raidurile aeriene de duminică împotriva țintelor ucrainene urmează unui val de atacuri în noaptea precedentă, Kievul afirmând că a doborât 29 din cele 38 de drone Shahed de fabricație iraniană lansate de Rusia.

BBC nu poate verifica în mod independent câte drone au fost lansate și distruse cu exactitate.

Sâmbătă, președintele ucrainean Zelenski a lăudat forțele sale aeriene pentru doborârea dronelor - cel mai mare număr raportat ca fiind lansat de Rusia în mai mult de șase săptămâni.

În discursul său de seară, Zelenski a declarat: "Precizia voastră, băieți, este literalmente viața pentru Ucraina" - dar a avertizat că, pe măsură ce se apropie iarna, Rusia va încerca să își facă atacurile mai puternice.

El a spus că Rusia ar putea să stocheze rachete pentru un atac pe timp de iarnă asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Atacurile cu drone de vineri seară au provocat întreruperi de energie electrică în peste 400 de orașe și sate din Ucraina și au avariat, de asemenea, un depozit de petrol din Odesa, în sud - lăsând peste 1.500 de locuitori fără curent electric.

Ucraina a declarat că aproape 21.000 de persoane din regiunea Donețk nu au electricitate, iar 63 de localități sunt izolate în regiunea Zaporizhzhia.