ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul comandant al războiului rusesc din Ucraina, Serghei Surovikin, poreclit și „Generalul Armageddon”, și-a făcut simțită prezența. Capitala Ucrainei a fost ținta a cel puțin patru rachete luni dimineață, în timp ce alte orașe ucrainene au fost, de asemenea, atacate de Rusia în urma exploziei uriașe de sâmbătă care a lovit podul din Crimeea, conform The Guardian.

Analiză. Ce se știe despre noul comandant al trupelor rusești din Ucraina, Serghei Surovikin
 
(Noul comandant al operațiunii speciale din Ucraina, poreclit „Generalul Armageddon”)
 
Rachetele ar fi lansate din Marea Caspică. Potrivit sursei citate, cel puțin opt persoane au fost ucise în dimineața aceasta în Kiev. Au fost lovite, de asemenea, ținte din Dnipro, Zaporojie și Lviv.
 
O rachetă rusă ar fi lovit în apropierea sediului Serviciului de Securitate al Ucrainei, aflat lângă biroul președintelui Volodimir Zelenski, conform Bugetul.ro
 
De asemenea, o rachetă a căzut la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev.
 
La ora 08:45, opt persoane au fost ucise și 24 au fost rănite în urma bombardamentelor din districtul Shevchenkovsky, Kiev, șase mașini au luat foc și peste 15 mașini au fost avariate. Au fost implicate 30 de persoane și șase echipamente ale Serviciului de Stat de Urgență, informează agenția Unian.
 
Rezumat al situației din Kiev:
 
- districtul Șevcenko: 3 lovituri in zonă. Drum avariat. 6 mașini au luat foc, alte 15 avariate. Potrivit informațiilor preliminare, 8 persoane au murit, 24 au fost rănite. De asemenea, 2 lovituri în diferite facilități de infrastructură. 3 persoane au fost rănite;

- districtul Svyatoshinsky: Lovirea unei clădiri cu un etaj a rănit 3 persoane;

- districtul Goloseevsky:  2 lovituri asupra unor ținte de infrastructură. o persoană a fost rănită;

- districtul Desnyansky: o persoană a fost rănită;

„Dimineața este dificilă. Avem de-a face cu teroriști. Zeci de rachete, "Shahids" iraniene. Au două ținte. Instalații energetice - în toată țara. Regiunea Kiev și regiunea Khmelnytsky, Lviv și Dnipro, Vinnytsia, regiunea Frankiv, Zaporizhzhia, regiunea Sumy, regiunea Kharkiv, regiunea Zhytormyr, regiunea Kirovohrad, sudul. Ei doresc panică și haos, doresc să ne distrugă sistemul energetic.”, a declarat Zelenski.
 
Ministerul Apărării al Republicii Moldova a informat că trei rachete rusești au zburat deasupra Moldovei:
 
„În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița - Soroca - Moghilev Podolsk.
2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei

Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian "MOLDATSA".

Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime.”
 
VIDEO:
 
Potrivit rapoartelor, secția de vize a consulatului german a fost lovită în timpul atacurilor rusești asupra capitalei ucrainene Kiev, a scris Bild.