ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că vine weekend-ul de după marea înțepare cu mici, cu mare din Piața Obor, să nu uităm cum a fost și care sunt lecțiile învățate: șpaga pe care o dau alții pentru scopuri care nu ne plac e condamnabilă, dar șpaga pe care o dăm noi pentru scopuri care ne convin e în regulă. Așa ne învață primarul USR-PLUS al sectorului 2, Radu Mihaiu, care s-a grăbit să sublinieze că nu Primăria a plătit micii. Dar autorizația de funcționare a Terasei Obor de cine depinde, nu de primărie și de uniunea salvatoristă aflată la guvernare? Așa că sloganul civic cu săgeată politică „Fără mici și bere, PSD-ul piere!” s-a transformat în „Fără mici și bere nu stăm la putere în timp ce tot poporul piere”. Sau, după cum le urează un internaut „oamenilor noi” cu metehne vechi, „Cu tot cu mici și bere USR-ul piere”.

Ne întrebăm ce are de câștigat Terasa Obor din asta: vrea să piară o dată cu cei pe care îi deservește politic? Își imaginează că ceata fanilor vaccinării e mai mare și mai fidelă în timp decât ceata gurmanzilor, care ar putea la o adică să boicoteze afacerea, dacă le sare muștarul? Că banii n-au miros am observat, dar și că muștarul are o singură culoare, indiferent de culoarea puterii politice vremelnice. Așa că cine se pricepe la mâncare, ar trebui să nu se dea după culoare.

Însă există o breaslă care va avea întotdeauna de pierdut dacă se lasă cooptată în afacerile Big Pharma, susținute de banii Low Politics: lucrătorii din domeniul sanitar. Un cetățean a observat că, după ce oamenii au fost învățați să primească ceva la schimb înainte de a se da pe mâna medicilor, acest reflex pavlovian s-ar putea să-i coste pe medici. Ca în cazul de mai jos: