ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După anunțul făcut de către Sergiu Hossu, fost șef al PLUS Cluj și actual șef al Cancelariei prim-ministrului, că, chipurile, ar începe curățenia în USR-PLUS, care ar exclude din partid toți rezerviștii din SRI, SIPI, SIE și alte structuri, glumele au început să circule pe Facebook. Cea mai bună: că USR-PLUS și-a anunțat auto-desființarea. De notat că anunțul nu privește și agenții serviciilor secrete străine.

Jurnalistul-veteran Sorin Roșca Stănescu apreciază însă că mișcarea este o lovitură a lui Barna la adresa lui Cioloș, care și-a anunțat intenția de a devenit președintele formațiunii alintate drept Uniunea Securiștilor din România:

„USR-PLUS este un partid la zămislirea căruia au colaborat reprezentanți de mari corporații, servicii secrete străine, dar și servicii secrete autohtone, fără îndoială rezerviști ai instituțiilor de forță, Fundația Soros și toate celelalte eminențe cenușii de la nivel european sau național care propovăduiesc neomarxismul. Dar care, în esența lor, susțin interesele multinaționalelor, precum și prevalența deciziilor Uniunii Europene asupra suveranității naționale. Nu întâmplător Dacian Cioloș, care și-a făcut stagiul militar la Securitate și a păzit-o pe dizidenta Doina Cornea și a fost propulsat în politică de fostul șef Doi și-un Sfert și este în prezent susținut de statul francez căruia îi servește interesele este copreședinte al acestui partid. Și de asemenea, deloc întâmplător, Dan Barna, un alt personaj cu trecut dubios, este celălalt copreședinte. Iar între ei doi se duce o bătălie crâncenă. Cel care îi are în spate pe mai mulți dintre rezerviștii din USR și mai multe dintre cârtițele serviciilor secrete venite cu arme și bagaje, mai discret sau mai pe față în acest partid, este fără doar și poate Dacian Cioloș. Rupând pisica, Dan Barna lovește aparent și propriile interese numai că, în schimbul acestui sacrificiu, poate scăpa de Cioloș, care are o susținere externă mai puternică, susținere care, la momentul potrivit, ar putea să prevaleze și în competiția internă.”

Întreaga analiză la CorectNews