ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Children's Health Defense, împreună cu 18 studenți, a intentat luni un proces la o instanță federală împotriva Universității Rutgers, a consiliului de administrație al acesteia, a președintelui Rutgers, Jonathan Holloway, și a altor persoane, în legătură cu decizia universității de a impune vaccinurile COVID pentru studenții care vor merge la cursuri în toamnă.

Potrivit plângerii, cerința de vaccinare de la Rutgers "este un afront adus demnității umane și libertății personale, deoarece încalcă dreptul nostru fundamental de a ne controla corpul".

Acțiunea în instanță afirmă că, într-o societate liberă, "toți oamenii au dreptul de a decide asupra propriului tratament medical - în special de a decide ce să își injecteze în corp. Și fiecare persoană are dreptul de a lua această decizie în mod voluntar, fără a fi constrânsă de nimeni, și de a fi informată pe deplin cu privire la beneficiile și mai ales la riscurile acestei decizii".

Procesul susține că politica Rutgers reprezintă o încălcare a dreptului la consimțământ informat și a dreptului de a refuza tratamente medicale nedorite.

De asemenea, plângerea susține că politica reprezintă o încălcare a contractului, deoarece în ianuarie 2021, universitatea i-a asigurat pe studenți că vaccinurile COVID nu vor fi necesare pentru a frecventa școala. La doar două luni mai târziu, Rutgers a făcut o răsturnare de situație și a emis noi cerințe pentru administrarea vaccinului înainte de a participa la cursuri.

Potrivit reclamanților, Rutgers colaborează cu toți cei trei producători - Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson - pentru a studia și dezvolta vaccinurile lor în cadrul unor studii clinice în curs de desfășurare și va beneficia financiar dacă mai multe persoane vor fi obligate să facă aceste injecții care, până la obținerea unei licențe complete din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA), sunt definite de FDA ca fiind experimentale.

"Acest mandat subminează Constituția și Declarația noastră de Drepturi, negând studenților libertatea de a lua propriile decizii medicale", a declarat președintele și consilierul general al CHD, Mary Holland.

"Nimeni nu ar trebui să fie forțat sau constrâns să accepte o procedură medicală împotriva dorinței sale", a spus Holland. "Atunci când se ia în considerare riscul scăzut pentru tinerii adulți de la COVID și riscurile cunoscute și necunoscute ale vaccinurilor, acțiunile Rutgers pun în pericol în mod nesăbuit studenții săi".

După cum au confirmat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, tinerii prezintă un risc minim de efecte pe termen lung sau de deces din cauza COVID și au o rată de supraviețuire de 99,985% în cazul în care sunt infectați cu acest virus.

Cu toate acestea, cea mai recentă actualizare privind leziunile provocate de vaccinarea cu COVID de la Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) - unul dintre sistemele de urmărire ale Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA - arată că, între jumătatea lunii decembrie 2020 și 6 august 2021, 559.040 de evenimente adverse au fost raportate la VAERS, inclusiv 12.791 de rapoarte de decese, multe dintre acestea la tineri cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani.

În comparație, după aproximativ 50 de decese totale în urma vaccinării împotriva gripei porcine în 1976, acea campanie de vaccinare a fost imediat întreruptă.

"Mandatul Rutgers provine din relația financiară pe care universitatea o are cu producătorii de vaccinuri, ceea ce reprezintă în mod clar un conflict de interese", a declarat avocatul Julio Gomez din New Jersey, care îi reprezintă pe studenți.

"Frica nejustificată și lăcomia insațiabilă conduc industria vaccinurilor, mai ales acum, în timpul pandemiei", a spus Gomez. "Acest lucru a creat o oportunitate pentru producători de a introduce pe piață medicamente, vaccinuri, produse biologice, tratamente și dispozitive medicale scumpe, noi și brevetabile, care vor aduce profituri uriașe".

Peter Cordi, student la Rutgers, reclamant în proces, a declarat că este " incredibil de enervant" faptul că propria sa școală ar juca ruleta rusească cu viețile studenților pe care pretinde că îi protejează, "lăcomia și legăturile cu Big Pharma fiind prioritare față de siguranța și liberul nostru arbitru".

Pe lângă Gomez, reclamanții sunt reprezentați de avocata Susan Judge din New Jersey, din Scotch Plains, cu sprijinul avocaților Mary Holland și Ray Flores, consilier special al CHD.